Ανακύκλωση Αλουμίνιο Προφίλ Σκραπ

Ανακύκλωση σκραπ αλουμινίου τιμές 2014Η Ανακύκλωση ως μια εφαρμοσμένη βιομηχανική μέθοδος στην παραγωγή αλουμινίου ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1920 στην Ευρώπη και σήμερα πλέον αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μέσο για την εξοικονόμηση ενέργειας και της μείωσης εκπομπής ρύπων.
Για την ανακύκλωση του αλουμινίου και των προϊόντων του, ακολουθείται η διαδικασία περισυλλογής, το λεγόμενο scrap.

Το scrap προκύπτει αμέσως μετά το τέλος της παραγωγικής διαδικασίας και ανακυκλώνεται μέσα στο εργοστάσιο.

Επίσης όλα τα προϊόντα του αλουμινίου μετά το τέλος της χρήσης τους θεωρούνται scrap. Τα προϊόντα με το μεγαλύτερο βαθμό ανακύκλωσης είναι αυτά που προορίζονται για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη δόμηση και τη συσκευασία αναψυκτικών. Η χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου, προσφέρει επίσης σημαντικά ενεργειακά οφέλη. Η παραγωγή αλουμινίου από ανακύκλωση απαιτεί 5% μόνο της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του πρωτόχυτου μετάλλου.

Γενικά, το αλουμίνιο ανακυκλώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από όλα τα άλλα υλικά. Πρώτον, υπάρχει διαθέσιμη σχετικά μεγάλη ποσότητα σκραπ αλουμινίου. Δεύτερον, η υψηλή τιμή του σκραπ συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους κατεδάφισης. Τέλος, υπάρχει η απαιτούμενη τεχνογνωσία για την συλλογή και αξιοποίηση του σκραπ, που συνεχώς αναπτύσσεται. Σήμερα, το 40% περίπου του αλουμινίου που χρησιμοποιείται διεθνώς προέρχεται από ανακύκλωση.

Η χρήση προϊόντων αλουμινίου απαιτεί ελαφρύτερους σκελετούς για την κατασκευή των κτιρίων. Τα προφίλ αλουμινίου μπορούν να σχεδιαστούν, έτσι, ώστε να απαιτούνται λιγότερες περαιτέρω μηχανικές επεξεργασίες με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Η μεγάλη αντοχή σε διάβρωση του υλικού, μειώνει τις απαιτήσεις για συντήρηση και επιμηκύνει την διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η ανακλαστικότητα τέλος του υλικού, προσφέρει σημαντικά θερμομονωτικά πλεονεκτήματα.

Εφαρμογές

 

Οι βασικές κατηγορίες είναι:

 • Ναυπηγική βιομηχανία και μεταφορές,
 • Βιομηχανία κτιρίου & οικοδόμησης,
 • Αυτοκινητοβιομηχανία,
 • Συσκευασία & εμπορευματοκιβώτια,
 • Κατασκευή ηλεκτρικών προϊόντων.
ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΦΛΏΡΟΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας απαλάξουμε από υλικά που δεν σας είναι χρήσιμα ενώ ταυτόχρονα θα πληρωθείτε γι'αυτό!

Ωράριο:

Δευτέρα – Σάββατο:  8:00 πμ – 20:00 μμ
Κυριακή: Κλειστά

Τηλέφωνο:

 • 6976 469735
 • 6951 770589
 • 2333 503849

Τηλέφωνο Υπεύθυνου:

Φλώρος Κων/νος: 6976 469735       

Καταστήμα:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Διεύθυνση:

1°χλμ Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας-Βέροιας 59300

 

                                                             

ΑΠΟΣΤΟΛΗ E-MAIL

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα

  Το μήνυμά σας

  captcha

  Γράψτε τους χαρακτήρες στο παρακάτω πεδίο